JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Denetim & Belgelendirme >> Belgelendirme Denetimleri >> BRCGS Gıda Güvenliği Standardı

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı ilk olarak 1998 yılında geliştirilmiş olup, GFSI gereklilikleri, yasal değişimler, küresel ve teknolojik ilerlemeler de gözönünde bulundurularak standart en son Ağustos 2022’de Versiyon 9 olarak yeniden yayınlanmıştır.

Eurofins Food Assurance olarak UKAS akreditasyona sahip ve BRCGS Directory de 5-Star (5 Yıldız) olarak listelenen İngiltere ofisimiz ile koordineli olarak Türkiye`de sertifikasyon işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.

BRCGS Gıda Güvenliği Standardı gıda ve yem üreticilerine kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemlerini uluslararası düzeyde geliştirebilme ve tarafsız akredite kuruluşlar tarafindan sistemlerinin uygunluğunu onaylatabilme imkanı sağlamaktadır.

Standard temel olarak 8 bölümden oluşmaktadır;

  1. 1. Üst Yönetimin Taahhüdü
  2. 2. Gıda Güvenliği Planı – HACCP
  3. 3. Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi Sistemi
  4. 4. Tesis Standartları
  5. 5. Ürün Kontrolü
  6. 6. Proses Kontrol
  7. 7. Personel
  8. 8. Üretim Risk Alanları: Yüksek risk, yüksek dikkat ve ortam şartlarında yüksek dikkat gerektiren alanlar

Standart içerisinde 9. Bölüm olarak belirtilen Traded Goods/Ticareti Yapılan Ürünler için gereklilikler 9. Versiyonda da firmaların seçimine bırakılmıştır.

Versiyon 9 daki Temel Değişiklikler;

  • Ürün güvenliği kültürü (1.1.2)
  • Codex - Gıda Hijyeni Genel İlkelerinin HACCP sistemine entegre edilmesi (2)
  • Dış Kaynaklı Proses (3.5.4 ve ilgili diğer maddeler)
  • Ekipman (4.6)
  • Kesimhane ve hayvan yemi üreten tesisler
  • İç tetkikler, kök neden analizleri, önleyici faaliyetler ve vaka yönetimi ile ilgili güncellemeler
  • Denetim seçeneklerinin ICT kullanılarak genişletilmesi
  • Gönüllü Modüllerin VM 10; VM 11 ve VM 13 gözden geçirilmesi ve revize edilmesi
  • Gıda savunması (4.2)
  • Denetim Protokolü (hibrit denetimlerin bir seçenek olarak eklenmesi)

BRCGS Gıda Güvenliği Versiyon 9 kapsamındaki denetimler 01.02.2023 tarihi ile başlayacak olup, tüm mevcut belgeli firmaların veya belirtilen tarih itibariyle ilk kez BRCGS denetimine tabi olacak firmaların bu sürece dek Versiyon 9 eğitimleri, mevcut yönetim sisteminin gözden geçirilmesi ve gerekliyse revizyonlarını tamamlamaları gerekmektedir.

GFSI gerekliliği olarak her 3 yılda bir gercekleşecek BRCGS denetimlerinden 1 tanesinin habersiz olması zorunlu olmakla birlikte, habersiz denetimin yapılacağı yıla belgelendirme firmalarının karar vermesi kuralı getirilmiştir.

Eurofins Food Assurance Türkiye ofisi olarak gerek denetlenen alanlarda gerekse standard konusunda tecrübeli denetçilerimizle süreci en bilinçli şekilde yönetmenizi sağlamak için hizmet veriyoruz.

Başvuru süreci, teklif iletilmesi, denetimin planlanması, gerektiğinde denetçilerimiz ve/veya alanında uzman eğitmenlerimiz ile birebir görüşülerek sorularınızın yanıtlanması, raporlamanın akreditasyon kuralları çerçevesinde tamamlanarak teknik inceleme sürecinden sonra sertifikanızın size ulaştırılması konusunda ofisimizdeki yetkililerimiz sizlere bu süreçte destek olmaktadırlar.

Şimdi bizden bir fiyat teklifi veya daha fazla ayrıntı alın!

Bizi (212) 503 93 55 numaralı telefondan da arayabilirsiniz.