Orjinallik Testleri (Authenticity)
2013 yılında at eti skandalı ortaya çıktığından beri, gıdaların orjinalliği ve gıda tağşişi, üreticiler ve tüketiciler açısından kritik önem taşımaya başladı.
Eurofins olarak, gıda ve yem orjinalliği testlerinde dünya lideriyiz.
Inovatif yöntemler kullanarak gıda testlerinde DNA bazlı analitik teknolojileri ile müşterilerimizin ürünlerinin güvenliğini ve orjinalliğini geliştirmek için öncülük ediyoruz.
Eurofins olarak, SNIF-NMR teknolojisi ve ilgili orjinallik test yöntemlerinin patentlerine sahibiz.
İlgili ürünler
Meyve suyu ve ilgili ürünler: şeker, su, gıda boyaları, aroma veya diğer bildirilmemiş katkı ilaveleri, meyve oranı tespiti ve coğrafik orjin kontrolü.
Şarap: şeker, seyreltme veya gliserol ekleme, ürünleri köpüklemedeki süreç, izotopik profil uygunluğunun tespiti ve coğrafik orjin kontrolü.
Alkollu içecekler - bira: alkolün botanik koken kontrolü, su, tatlı ve tatlandırıcı (mevcut düzenlemeler ve / veya ürün özelliklerine göre) ilavesi tespiti;
Bal, akçaağaç şurubu, agave şurubu: şeker ilavesi veya diğer bildirilmemiş katkı maddelerinin algılanması ve coğrafik menşeikontrolü
Aromalar: bir tadın doğal olarak X'den olup olmadıgının kontrolü (vanilya, Anason tohumu, acı badem, tarçın, linalol, vb) doğallık veya sentetiklik kontrolü.
kahve, çay, baharat ve bitkisel özler: Karşılaştırmalar örn; Arabica-Robusta ve kahve-hindiba v.s. / Çayda, kahvede ve guarana içeren içeceklerde doğal ve sentetik kaynaklar arama / coğrafi menşei kontrolü
et ürünleri: hayvan türlerinin kontrolü
balık: hayvan türlerinin ve kökeninin kontrolü (vahşi çiftlik hayvanları)
süt ürünleri: kullanılan yem türlerinin kontrolü (çimen veya mısır silajı gibi) sulandırma tespiti, aroma kontrolü (örn; meyve, vanilya v.s.); coğrafik orjin kontrolü
huhubat: Çeşit Tayini; coğrafik menşei kontrolü
basmatı pirinci: pirinçteki basmati oranının tespiti